Stappenplan voor het verwijderen van oud sanitair

Bij het verbouwen van uw badkamer kunt u schade aanrichten. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak wanneer u oud sanitair gaat verwijderen. De meeste mensen slopen de sanitair voorzieningen. Hierdoor ontstaat echter vaak schade aan het leidingwerk. Aangezien het repareren hiervan veel kost, wilt u dit natuurlijk voorkomen. Daarom hebben wij een stappenplan gemaakt voor het verwijderen van oud sanitair.

Stap 1: Sluit de watertoevoer af


Begin nooit met het verwijderen van oud sanitair zonder dat u de watertoevoer heeft afgesloten. Vergeet u dit? Dan is de kans op waterschade zeer groot. Het is het beste om de hoofdkraan af te sluiten. Deze vindt u doorgaans in uw meterkast, vlak boven de vloer. Sluit de hoofdkraan af met behulp van het handvat. Gelukt? Zet even een paar kranen open, zodat het resterende water uit de leidingen stroomt.

Stap 2: Maak gebruik van gereedschap


Oud sanitair verwijdert u met behulp van gereedschap. Koppel het sanitair eerst los van de water toe- en afvoer. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld een waterpomptang of baco gebruiken. Demonteer oud sanitair vervolgens van de vloer of muur. Ook dit doet u met gereedschap. Verwijder het sanitair vervolgens in zijn geheel.

Stap 3: Schakel een loodgieter in


Lukt het u niet om oud sanitair te verwijderen? Besluit dan niet om alsnog te gaan slopen, maar schakel een loodgieter in. Het verwijderen van oud sanitair is voor een loodgieter namelijk dagelijkse kost. Met behulp van een loodgieter ontstaat er dan ook geen schade.


Stap 4: nieuw sanitair plaatsen


Is het oude sanitair uit uw badkamer verdwenen? Dan moet er natuurlijk ook nieuw sanitair geplaatst worden. Veel mensen sluiten hun nieuwe sanitair niet goed aan. In dat geval ontstaat er een lekkage. Bang dat u dit overkomt? Laat nieuw sanitair dan gewoon aansluiten door een loodgieter. Op deze manier bent u verzekerd van een juiste aansluiting en hierdoor kunt u behoorlijk wat geld besparen!

Loodgieter nodig?

  • 24/7 bereikbaar
  • Snel en vakkundige dienstverlening
  • Lekkages en rioleringsproblemen
  • Ook voor cv-ketel werkzaamheden

Bekijk de tips van de dakdekker

Energiebesparingstips voor de verwarming

Energiebesparingstips voor de verwarming

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk om energie te besparen. Dit kunt u op allerlei verschillende manieren doen. Zo is de verwarming een belangrijke manier om te besparen. Hoe meer warmte er verloren gaat, hoe meer de verwarming zal verbruiken. Daarom is het...

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Het aanschaffen van nieuw sanitair kan voor u door verschillende oorzaken van belang zijn! Wellicht bent u net in uw nieuwe huis ingetrokken en wilt u de badkamer zo inrichten zoals u wilt. Of is er door een lekkage schade in uw badkamer ontstaan, waarna u heeft...

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Bevroren leidingen komen vaker voor dan de meeste mensen denken. De temperatuur hoeft namelijk echt niet ver onder de nul te komen om het water in een leiding te bevriezen. Als u uw waterleidingen niet tegen vorst beschermd dan kan het zomaar voorkomen dat u op een...

Call Now Button