Gootsteenverstopping in Haarlem

Vakkundig uw gootsteenverstopping laten verhelpen in Haarlem? Loodgieter de NVS helpt u graag!

Een verstopte gootsteen is een veelvoorkomend probleem, wat vaak ook regelmatig terugkeert. Eén van de redenen hiervoor is dat de diameter van de afvoerleidingen in de keuken kleiner is dan bijvoorbeeld die van het toilet. Een verstopte gootsteen kan voor veel overlast zorgen. Zo kunt u de gootsteen tijdelijk niet gebruiken en kunnen er nare geurtjes vrijkomen. Deze worden veroorzaakt door afvalresten in de afvoer. Wanneer u last heeft van een verstopte gootsteen in de omgeving van Haarlem, zijn wij u graag van dienst. Onze loodgieters kunnen een gootsteenverstopping bij u thuis vakkundig verhelpen.

Last van een verstopping

Een verstopte gootsteen is een probleem wat veel huishoudens kennen. Met name wanneer het afvalwater van de afwasmachine op dezelfde plaats wordt afgevoerd als het afvalwater van de gootsteen, kunnen er gauw problemen ontstaan voor wat betreft de afvoer. Onze loodgieters zullen hun best doen om ook bij u thuis zo snel mogelijk de verstopping te verhelpen. Zij hebben hier ervaring mee en kunnen ook de verstopping bij u thuis op professionele wijze oplossen. Wij zijn u graag van dienst als het om een verstopte gootsteen gaat.

Het verhelpen van een verstopping

Dit wordt vaak verholpen door middel van hogedruktechniek. Het verwijderen en indien nodig vervangen van de afvoer van uw gootsteen gebeurt alleen als dit echt niet anders kan. In de meeste gevallen lukt het om de afvoer gewoon te ontstoppen en is verwijderen en vervangen van de afvoer ook helemaal niet nodig.

Gaslekkage opsporen Haarlem

Hoe zelf een gootsteen ontstoppen?

Wilt u niet direct een loodgieter inschakelen voor het ontstoppen van uw gootsteen? Dat is gelukkig ook niet nodig. U kunt uw gootsteen namelijk ook zelf ontstoppen. Voor u hieraan begint, moet u natuurlijk wel weten hoe dit in zijn werk gaat. Weet u dit niet? Begin dan niet direct met zelf ontstoppen, maar lees eerst onderstaande aandachtspunten door. Wij vertellen u hier namelijk hoe u uw gootsteen zelf kunt ontstoppen.

– Ontstopper

De makkelijkste manier voor het zelf ontstoppen van uw gootsteen is met behulp van een ontstopper. Plaats de zuignap van deze ontstopper over de afvoer van uw gootsteen en pomp een aantal keer op en neer. Doe dit niet te hard, want hierdoor kan de verstopping verder uw afvoer inschieten. Komt er rommel omhoog? Verwijder dit dan handmatig en gooi het in de vuilnisbak.

– Ontstoppingsmiddel

Boekt u geen resultaat met een plopper? Dan kunt u het proberen met ontstoppingsmiddel. U kunt in veel winkels tegenwoordig een speciaal middel kopen om uw gootsteen zelf te ontstoppen. Het is echter ook mogelijk om zelf ontstoppingsmiddel te maken. Hiervoor moet u over soda beschikken. Los een handje van dit goedje op in een kopje water en giet dit vervolgens de afvoer van uw gootsteen in. Giet er vervolgens een kopje azijn achteraan. Laat het middel nu ongeveer vijftien minuten intrekken. Zijn de vijftien minuten om? Giet dan de volledige inhoud van een waterkoker met heet water in uw gootsteen. De kans is aanwezig dat de verstopping hierna verdwenen is.

– Sifon losmaken

De verstopping van een gootsteen kan ook veroorzaakt worden door het ophopen van rommel in of rond het sifon. Dit ontdekt u simpelweg door het sifon los te koppelen. Doe dit niet zonder er een emmer onder te plaatsen om het water op te vangen. Ziet u geen verstopping? Dan kunt u een ontstoppingsveer inbrengen in de afvoer. Doe dit echter alleen wanneer u weet hoe zo’n veer werkt. Weet u dit niet en brengt u de ontstoppingsveer toch in? Dan kan uw afvoer beschadigen en dat kan een lekkage tot gevolg hebben.

Waarom kiest u voor ons? 

  • 100% tevredenheid
  • 24/7 service
  • Gekwalificeerd personeel
  • Spoed

Bel nu de loodgieter in Haarlem

Call Now Button