Energiebesparingstips voor de verwarming

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk om energie te besparen. Dit kunt u op allerlei verschillende manieren doen. Zo is de verwarming een belangrijke manier om te besparen. Hoe meer warmte er verloren gaat, hoe meer de verwarming zal verbruiken.

Daarom is het ontzettend belangrijk om te kijken hoe u dit kunt voorkomen. Met deze besparingstips wordt dit een stuk eenvoudiger. Alle tips kunt u zelf uitproberen. U zult direct ondervinden dat de tips een goede optie zijn!

1.    Radiator folie

De eerste tip is direct een hele sterke tip. Radiator folie is folie die u kunt aanbrengen op de radiator. Deze folie zorgt ervoor dat er veel minder warmte verloren gaat. De warmte verspreidt zich veel beter door de hele ruimte in.

Op deze manier voorkomt u dat u voor niets aan het stoken bent. De radiator folie is eenvoudig aan te brengen. Dit kunt u zelf doen. De folie plakt uit zichzelf al vast aan de radiator. U kunt zelf bepalen welke radiatoren wel en geen folie nodig hebben. Meestal wordt de hoofd-radiator bedekt met folie.

2.    Zet de verwarming lager

Het klinkt misschien als een cliché tip, maar het werkt echt. Zet de verwarming wat lager. Natuurlijk hoeft u niet in de kou te zitten. U kunt de verwarming lager zetten wanneer u naar bed gaat of wanneer u weg bent.

Op deze manier zorgt u ervoor dat u minder stookkosten heeft. De verwarming hoeft niet te draaien als u er geen profijt van heeft. Vooral wanneer u weg gaat is het zonde om hem aan te laten staan.

3.    Bekijk de warmte per ruimte

Een andere goede tip is de warmte per ruimte bekijken. De ene ruimte hoeft veel minder warm te zijn dan de andere ruimte. Het is handig om te kijken hoe hoog de radiatoren staan in de verschillende ruimtes. Zo ziet u direct waardoor de stookkosten zo hoog zijn.

In de meeste gevallen hoeft een radiator in een badkamer niet volledig aan. Ook een radiator in de slaapkamer hoeft niet constant te draaien wanneer u er niet bent. De warmte stijgt natuurlijk omhoog. Bekijk daarom goed per ruimte of het nodig is om de radiator volledig te laten draaien of dat een standje minder ook prima is.

Hulp nodig rondom de verwarming?

Neem contact op met de loodgieter uit Haarlem en wij helpen u graag verder!

Loodgieter nodig?

  • 24/7 bereikbaar
  • Snel en vakkundige dienstverlening
  • Lekkages en rioleringsproblemen
  • Ook voor cv-ketel werkzaamheden

Bekijk de tips van de dakdekker

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Het aanschaffen van nieuw sanitair kan voor u door verschillende oorzaken van belang zijn! Wellicht bent u net in uw nieuwe huis ingetrokken en wilt u de badkamer zo inrichten zoals u wilt. Of is er door een lekkage schade in uw badkamer ontstaan, waarna u heeft...

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Bevroren leidingen komen vaker voor dan de meeste mensen denken. De temperatuur hoeft namelijk echt niet ver onder de nul te komen om het water in een leiding te bevriezen. Als u uw waterleidingen niet tegen vorst beschermd dan kan het zomaar voorkomen dat u op een...

Stappenplan voor het verwijderen van oud sanitair

Stappenplan voor het verwijderen van oud sanitair

Bij het verbouwen van uw badkamer kunt u schade aanrichten. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak wanneer u oud sanitair gaat verwijderen. De meeste mensen slopen de sanitair voorzieningen. Hierdoor ontstaat echter vaak schade aan het leidingwerk. Aangezien het repareren...

Call Now Button