Krijg het warm van uw CV ketel

Krijgt u het ook wel eens warm van uw CV ketel? Radiatoren die niet heet worden, een raar tikkend geluid of geen warm water meer uit de kraan. En altijd op een moment waarop het u niet uitkomt. Herkenbaar? Gelukkig zijn er een aantal standaard zaken die u eenvoudig zelf kunt onderzoeken om een niet werkende ketel weer draaiend te krijgen.

CV-ketel

Eerste hulp bij CV-problemen

Het 1-2-3 stappenplan loodst u langs de meest voorkomende problemen en oplossingen.
1. Moet het water in uw ketel bijgevuld worden?
Als de waterdruk in de ketel te laat is geworden, functioneert uw CV niet meer goed. Zorg dat de CV-ketel altijd bijgevuld is tot 2.0 bar. Mocht u constateren dat dit niet meer het geval is, dan wordt het tijd om de ketel bij te vullen. Hiervoor zet u de thermostaat helemaal laag en draait u alle radiatoren open. Sluit de vulslang aan op de kraan bij de CV-ketel. Laat de slang langzaam vollopen met water, totdat er geen lucht meer in zit. Sluit het andere eind van de slang aan op het vulpunt van uw ketel. Doe de waterkraan open en kijk op uw display om te zien of de waterdruk weer verhoogt. Tot slot sluit u het vulpunt, doet u de waterkraan dicht en ontkoppelt u de slang. Dan is het tijd om de CV weer aan te zetten.
2. Werken de batterijen in de thermostaat nog?
Check of de batterijen in uw thermostaat nog voldoende energie afgeven. Zo niet, dan is vervanging wellicht de oplossing. Gebruik bij voorkeur alkaline batterijen.
3. Moeten uw radiatoren wellicht ontlucht worden?
Het kan zijn dat er teveel lucht in plaats van water in uw radiatoren zit. Zet de thermostaat dan op de gewenste temperatuur. Draai alle radiatoren open en na 10 minuten weer dicht. Begin met ontluchten bij de verwarmingen beneden. Draai met het ontluchtingssleuteltje het ontluchtingsventiel open. U hoort de lucht ontsnappen. Zodra er alleen nog water uit komt, draait u het ventiel weer dicht en kan de radiatorkraan weer open.
Mocht u er na de 1-2-3 check niet zelf uitkomen, dan is er in uw omgeving altijd een vakman die de technische kennis heeft om u te helpen. Zij komen graag en zorgen dat u er snel weer warmpjes bij zit.

Loodgieter nodig?

  • 24/7 bereikbaar
  • Snel en vakkundige dienstverlening
  • Lekkages en rioleringsproblemen
  • Ook voor cv-ketel werkzaamheden

Bekijk de tips van de dakdekker

Energiebesparingstips voor de verwarming

Energiebesparingstips voor de verwarming

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk om energie te besparen. Dit kunt u op allerlei verschillende manieren doen. Zo is de verwarming een belangrijke manier om te besparen. Hoe meer warmte er verloren gaat, hoe meer de verwarming zal verbruiken. Daarom is het...

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Het aanschaffen van nieuw sanitair kan voor u door verschillende oorzaken van belang zijn! Wellicht bent u net in uw nieuwe huis ingetrokken en wilt u de badkamer zo inrichten zoals u wilt. Of is er door een lekkage schade in uw badkamer ontstaan, waarna u heeft...

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Bevroren leidingen komen vaker voor dan de meeste mensen denken. De temperatuur hoeft namelijk echt niet ver onder de nul te komen om het water in een leiding te bevriezen. Als u uw waterleidingen niet tegen vorst beschermd dan kan het zomaar voorkomen dat u op een...

Call Now Button