5 meest gemaakte fouten bij het aansluiten van een radiator

Als u een radiator aansluiten aan een van onze loodgieters overlaat, dan zal dit zeker op een correcte manier gebeuren. De vakmensen in dienst bij ons loodgietersbedrijf hebben namelijk ruime ervaring met het aansluiten van radiatoren. Zij weten precies welke fouten tijdens de installatie voorkomen moeten worden. Dit zijn bijvoorbeeld de 5 meest gemaakte fouten bij het aansluiten van een radiator.

Te kleine radiator voor de kamer

Een veel gemaakte fout ontstaat al direct bij de aankoop van een radiator. De koper kijkt namelijk naar waar hij of zij de radiator graag in de kamer wil hebben en hoeveel ruimte hier beschikbaar is. Hierdoor kopen zij een te kleine radiator voor de kamer. De eerste zorg moet namelijk zijn of de radiatoren wel genoeg warmte kunnen genereren om de kamer op temperatuur te krijgen.

Verkeerde positionering op de muur

Een andere fout die zich al voordoet voordat daadwerkelijk met het radiator aansluiten begonnen wordt, is een verkeerde positionering op de muur. Veel mensen onderschatten, of zijn niet op de hoogte van, het belang om radiatoren minimaal 10 tot 15 cm van de grond af te plaatsen. Eenzelfde ruimte moet opengehouden worden onder de vensterbank om een goede luchtcirculatie te realiseren.

Thermostaten die conflicten veroorzaken

Radiatoren werken in combinatie met thermostaten om de temperatuur te regelen. Dit kan een thermostaatkraan zijn die op de radiator is bevestigd of een thermostaat die in de woonkamer aan de muur hangt. Een fout die sommige mensen maken bij het aansluiten van een radiator is dat zij beide thermostaten in dezelfde kamer gebruiken, zodat deze conflicten met elkaar veroorzaken.

Verkeerd om aansluiten aan- en afvoer

Een radiator heeft een aanvoer en een afvoer. Vanaf de CV ketel wordt heet water door de leidingen van de verwarmingsinstallatie gepompt. Het hete water komt de radiator binnen, maar moet dit ook weer verlaten. Wat mensen nog weleens fout doen is de aan- en afvoer verkeerd om aansluiten.

Radiator niet ontluchten na aansluiting

Radiatoren moeten regelmatig ontlucht worden om ervoor te zorgen dat het verwarmingssysteem zo effectief mogelijk warmte kan genereren. Lucht is namelijk geen goede geleider van warmte en om deze reden moet het uit het systeem gelaten worden. Vooral na het aansluiten van een radiator is ontluchten absoluut noodzakelijk.

Loodgieter nodig?

  • 24/7 bereikbaar
  • Snel en vakkundige dienstverlening
  • Lekkages en rioleringsproblemen
  • Ook voor cv-ketel werkzaamheden

Bekijk de tips van de dakdekker

Energiebesparingstips voor de verwarming

Energiebesparingstips voor de verwarming

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk om energie te besparen. Dit kunt u op allerlei verschillende manieren doen. Zo is de verwarming een belangrijke manier om te besparen. Hoe meer warmte er verloren gaat, hoe meer de verwarming zal verbruiken. Daarom is het...

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Het aanschaffen van nieuw sanitair kan voor u door verschillende oorzaken van belang zijn! Wellicht bent u net in uw nieuwe huis ingetrokken en wilt u de badkamer zo inrichten zoals u wilt. Of is er door een lekkage schade in uw badkamer ontstaan, waarna u heeft...

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Bevroren leidingen komen vaker voor dan de meeste mensen denken. De temperatuur hoeft namelijk echt niet ver onder de nul te komen om het water in een leiding te bevriezen. Als u uw waterleidingen niet tegen vorst beschermd dan kan het zomaar voorkomen dat u op een...

Call Now Button