Lekkage van de CV ketel

De centrale verwarming is een belangrijk onderdeel van je huis, van waaruit alle verwarmingselementen in je huis worden opgewarmd. Vaak komt bij de Centrale Verwarming (CV) water kijken, dat wordt opgewarmd richting de kachels. De CV kan gevoelig zijn voor lekkage. Dit kan zijn omdat de CV niet goed is geïnstalleerd, of door de invloed van het verwarmde water op het systeem.

Hoe herken ik het?

Lekkage in de CV is vaak makkelijk en snel te herkennen, je zult dan om de zoveel seconden een druppel horen vallen. Je kunt een lekkage ook herkennen als je bijvoorbeeld vaak de CV ketel moet bijvullen. Dit hoeft niet per se een lekkage te betekenen, maar extra controle door een loodgieter kan in dat geval geen kwaad.

Het expansievat is vaak de boosdoener, omdat deze gevoelig is voor slijtage. Het expansievat is nodig om een teveel aan volume (in water) kwijt te kunnen bij het verwarmen van water. Als op deze plek een kleine lekkage ontstaat, kan zich dit snel gaan uitbreiden. Je moet daarom bij lekkage van het expansievat snel contact opnemen met een loodgieter.

Een andere plek waar lekkage kan ontstaan, is de warmtewisselaar. Net als buiten met de wisselende weersomstandigheden, heeft ook de warmtewisselaar van de CV te maken met verschillen in warme en koude stromen. Omdat deze drukken elke dag invloed uitoefenen op de warmtewisselaar, kan het snel voorkomen dat zich een scheurtje voor gaat doen, de lekkage.

Ook kan de lekkage ontstaat in de leidingen die direct lopen naar de verwarmingselementen. Ook hierbij is sprake van warme en koude stromen, omdat de verwarming uit gaat als je ’s nachts op bed gaat. Hierbij komt hetzelfde effect kijken als bij de warmtewisselaar, door invloed van de verschillende stromen kunnen zich gaatjes of scheurtjes voor gaan doen in de leidingen.

Ook de koppelingen van de waterleidingen kunnen aanstichter zijn van de lekkage, als deze niet afdoende zijn geïnstalleerd.  Hou ook de ontluchter van je CV in de gaten. De temperatuurstijging in de CV doet water direct verdampen. Mocht er sprake zijn van lekkage dan kan je dit herkennen door afzetvlekken bij de ontluchter.

Loodgieter nodig?

  • 24/7 bereikbaar
  • Snel en vakkundige dienstverlening
  • Lekkages en rioleringsproblemen
  • Ook voor cv-ketel werkzaamheden

Bekijk de tips van de dakdekker

Energiebesparingstips voor de verwarming

Energiebesparingstips voor de verwarming

Tegenwoordig is het ontzettend belangrijk om energie te besparen. Dit kunt u op allerlei verschillende manieren doen. Zo is de verwarming een belangrijke manier om te besparen. Hoe meer warmte er verloren gaat, hoe meer de verwarming zal verbruiken. Daarom is het...

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Tips bij het aanschaffen van nieuw sanitair

Het aanschaffen van nieuw sanitair kan voor u door verschillende oorzaken van belang zijn! Wellicht bent u net in uw nieuwe huis ingetrokken en wilt u de badkamer zo inrichten zoals u wilt. Of is er door een lekkage schade in uw badkamer ontstaan, waarna u heeft...

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Een bevroren leiding ontdooien doet u zo

Bevroren leidingen komen vaker voor dan de meeste mensen denken. De temperatuur hoeft namelijk echt niet ver onder de nul te komen om het water in een leiding te bevriezen. Als u uw waterleidingen niet tegen vorst beschermd dan kan het zomaar voorkomen dat u op een...

Call Now Button